Terug Blog 13-08-2019

Ontwikkeling van soft skills is de succesfactor van de toekomst

dickpieters_1402503042_16.jpg
Dick Pieters

"Niet diploma’s en werkervaring, maar de ontwikkeling van soft skills is dé succesfactor van de professional van de toekomst."

Wie de onderzoeken er op naleest: in 2030 zijn ontwikkelde soft skills zelfs belangrijker dan feitelijke kennis. Het gaat volgens soft-skills trainer Dick Pieters om het vermogen goed met mensen om te gaan, bewust van je omgeving te zijn, samenwerken en klantgericht zijn. "Daar train ik de Building Talents in. Een ongelofelijk energieke beweging van jonge talentvolle mensen. Ik volg ze drie jaar lang in hun ontwikkeling waardoor ik veel van de resultaten terugzie. Ik krijg daar heel veel energie van. Een win-win situatie."

vallen mag, ervan leren moet

Dick Pieters heeft een duidelijke visie: "Bij mij staat leren door doen en ervaren centraal. Het moet in de praktijk gebeuren en nergens anders. Daarom wordt er bij mij veel besproken en persoonlijke ervaringen gedeeld. Zo leren we van elkaar. En daarbij ga ik de confrontatie niet uit de weg. Mijn credo is: vallen mag, ervan leren moet. Maar dat zit wel snor met deze ambitieuze club. Ik werk tenslotte met de toekomstige iconen uit de bouwsector en daar ben ik trots op!"

Dick Pieters is de soft-skills trainer van de Construction University. Drie jaar lang komen de Building Talents en Dick samen, waarbij soft-skills zoals Communicatie, Persoonlijk Leiderschap, Klantgerichtheid, Omgevingsbewustzijn, Overtuigingskracht en meer centraal staan.